Беше 1986 г., когато се появи мистериозна слуз във Венецуела. Първоначално

...
Беше 1986 г., когато се появи мистериозна слуз във Венецуела. Първоначално
Коментари Харесай

Политически саботаж или извънземни: Ще разкрият ли какво е било смъртоносното “Черно петно във Венецуела

Беше 1986 година, когато се появи мистериозна слуз във Венецуела. 

Първоначално това е единствено 50-метрово леке край Каракас, само че скоро то се разраства и превзема пътищата на венецуелската столица.

Мазното леке, дебело към 3 сантиметра, било " хлъзгаво като лед ", и до ден сегашен никой не знае какво е било и от кое място се е появило, единствено че е умъртвило стотици хора.

Дали е политически бойкот? Извънземни?

Това е историята на La Mancha Negra, или Черното леке, за която ни напомня Metro.

Петното било видяно първо от служащи, които ремонтирали 30-годишен асфалт сред града и летището. В продължение на две десетилетия мистериозната слуз се разраснала и покрила над 12 км от пътя. За пет години до 1992 година, се оповестява, че е отнела живота на 1800 водачи и пасажери, чиито коли са излезли отвън надзор поради хлъзгавия път. 

И въпреки всичко макар този явен брой смъртни случаи - има и доста неща, които не знаем за черната слуз. 

Una de las curiosidades de Venezuela que es realmente misteriosa tiene que ver con un fenómeno llamado “La Mancha Negra. ” Se trata de una sustancia de color negro que empezó a surgir de las carreteras asfaltadas de Caracas, en 1986.
— Hola América (@HolaAmerica)
Изглеждаше живо. “Черното леке ” се свиваше и разширяваше с времето, нарастваше, когато беше горещо и влажно, само че се свиваше, когато беше студено и изсъхнало. 

Някои хора, които са се натъкнали на него го разказват като „ гумено “. Други го избягвали непременно.  Шофьор твърди, че се е сблъсквал с петното „ постоянно “. 

„ Шофирането по La Mancha Negra е като каране в Гран при. Трябва да внимаваш или ще умреш “, споделя той.   

Въпреки че държавното управление на Венецуела е вложило “милиони долари ”, с цел да отстрани проблема, мистериозната слуз по този начин и не изчезвала. 

In 1864, a black organic substance came to earth on a meteorite (Orgueil, France). In 1992 " La Mancha Negra ", a mysterious black goo caused a countless deaths in Venezuela. All attempts to explain its origin failed.
— Robert Wilson, PhD (@robertwilsonphd)
През 1994 година, осем години след първото му появяване и с възходящия брой на смъртните случаи, Министерството на превоза и известията се пробва да отмие La Mancha Negra, смятайки, че това е примес от прахуляк и автомобилно масло. 

Когато това не проработило, локалните управляващи се пробвали да го изтъркат с почистващи препарати и неведнъж изстъргвали горния пласт на пътищата - само че " извънземното " вещество още веднъж се появявало. 

Когато държавното управление изсипало тонове варовик върху петното, с цел да го „ изсуши “, жителите се оплакали, че пътищата са прекомерно прашни и въздухът не може да се диша.  

Did Aliens Slather Mysterious Black Goo on Venezuela’s Roads? The Tale of La Mancha Negra
— Popular Mechanics (@PopMech)
Десет години по-късно през 1996 година La Mancha Negra се появява още веднъж.  

Правителството се е съветвало с специалисти в Съединени американски щати, Канада и Европа. Оборудване било импортирано от Германия, което отстранило веществото - до момента в който не се появило още веднъж през 2001 г. 

Две десетилетия след последното му появяване в никакъв случай не е било разкрито какво е било или е la Mancha Negra. 

tu que sabes
tu que sabes de la mancha negra
en venezuela
— born to be Lily (@LilyInTheZone)
Теориите на конспирацията са необятно публикувани, защото хората размишляват дали това е просто масло, изтичащо от асфалта, или масло от претрупани автомобилни мотори или е извънземна гъба. 

„ Това е в действителност остаряла история и има доста легенди и действителности за нея “, показва професорът по инженерство доктор Раманан Кришнамурти, говорейки пред Popular Mechanics.  

Засега наподобява, че петното е в латентно положение, доказателствата, които да оказват помощ за разплитането на мистерията, са нищожни, споделя той. 
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР